Ko smo?

         
  Sa više od 340 radnji i portfolijom koji obuhvata više od 80 svetski poznatih robnih marki, Sportina Group pripada najvećim trgovcima modnih proizvoda na prostoru jugoistočne Evrope. Sportina Group nije prepoznatljivo ime samo u Srbiji, već i u Sloveniji, Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu.
Među robnim markama koje Sportina Group prodaje ili distribuira na domaćem i regionalnom tržištu nalaze se cenjena imena sveta mode kao što su: Emporio Armani, Burberry, BOSS, Just Cavalli, Antony Morato itd. Zastupamo i modne brendove srednjeg cenovnog razreda među kojima pre svega treba spomenuti robne marke Morgan, Esprit, Tom Tailor, Vero Moda, Jack & Jones, Marx i druge.
     
         
     

Osim što je franšizni predstavnik svetski poznatih robnih marki, Sportina Group poslednjih godina uspešno razvija i sopstvene razvojne (multibrand) prodajne koncepte među kojima se izdvajaju radnje XYZ (www.xyz-stores.com), odnosno Sportina radnje. Takva prodajna mesta krasi bogata paleta originalnih prodajnih ideja.
U XYZ radnjama na raspolaganju je ponuda najprestižnijih modnih dizajnera. Za XYZ radnje koje posluju u prestonicama regiona, uz ostale originalne inovativne pristupe prodaji, karakteristična je i veličina - prostiru se na više od 2000 kvadratnih metara.
Prodajni koncept Sportina radnji u regionu razvijamo već neko vreme. Naša je namera da se u svesti potrošača radnja Sportina pozicionira kao dinamičan tip prodajnog mesta s širokom i raznovrsnom ponudom. U njoj naši kupci mogu naći odeću i obuću urbane mode kao što su Morgan, Esprit, Tom Tailor, Vero Moda, Jack & Jones, Fracomina, Marx i druge.

 

 

 

         
 

Naša vizija

Sportina Group svoju viziju zasniva na kreiranju ponude za potpuni životni stil. To se odražava kako u ponudi kolekcija modnih robnih marki, tako i u ugostiteljstvu i turizmu. Slogan »Svet u stilu« predstavlja našu viziju u potpunosti. Kompanija Sportina Group svoje uspehe postiže predanim radom više od dve hiljade zaposlenih, promišljenim biranjem najuspešnijih robnih marki i investicijama u najbolje lokacije sa najsavremenijom opremom. Samo tako omogućavamo da kupovina postane jedinstven doživljaj.

 

Naša misija

Misija kompanije je da modu približi svakom kupcu. Trendovima svetskih metropola, dizajnerskom modom i robnim markama takozvane high street mode kompanija Sportina Group omogućava kupcima da kreiraju vlastiti stil oblačenja.
Dugogodišnje iskustvo, širok izbor robnih marki svih cenovnih razreda, predanost modnoj misiji, poznavanje specifičnosti lokalnih tržišta, predstavljaju samo neke od razloga zbog kojih nam naši kupci svakodnevno ukazuju poverenje.

 

 

     
 

Uz prodaju tekstila bavimo se i turizmom. Naši hoteli se nalaze na Bledu, u gradu u kome je otvorena prva radnja pre više od 20 godina i gde je počela priča o Sportininom uspešnom razvoju. U našem vlasništvu su Vila Prešeren (na odličnoj poziciji – na obali Bledskog jezera), hotel Krim (jedan od turističkih objekata s najvećim smeštajnim kapacitetima na Bledu), hotel Ribno (u idiličnom selu Ribno u blizini Bleda) i Vila Viktorija (hostel), koja je od Bledskog jezera udaljena samo 20 metara. Svi spomenuti turistički objekti se obraćaju različitim tipovima gostiju te uspešno dopunjuju turističku ponudu Sportine Group i Bleda.
>www.sportina-turizem.si

 

 


 
   
  Američka multinacionalna kompanija Burger King i bečki lanac kafeterija Coffeeshop su nam na tržištima na kojima smo prisutni, poverili razvoj svojih brendova. Primenjujući visoke poslovne standarde naših cenjenih partnera iz Amerike, odnosno Austrije, svakodnevno povećavamo prepoznatljivost, kao i kvalitet usluga koje pružamo na regionalnim tržištima.  

 

 

Dostignuća u 2016. godini:
 

2016. godine Sportina Group je ušla na tržište Italije.

2016. godine mreža prodajnih mesta Sportina Groupe dobila je 25 novih radnji. Na kraju 2016. ih je bilo ukupno 344.

Marx – vlastita modna marka Sportina Groupe dostigl je prodaju od 1 miliona artikala po sezoni.

2016. godine razvili smo novi format radnje - XYZ Studio. Otvorene su 2 takve radnje u regiji.

2016. godine otvorili smo prve samostalne radnje Armani Exchange, Superdry, Esprit i Only u Ljubljani, Zagrebu i regiji.

2016. godine portfolio Sportina Groupe obogatio se novim modnim markama: Hogan, Gioseppo, Isabel Garcia, Herschel, Karl Lagerfeld, Canadian Classics.

2016. godine prodajni prostor Sportina Groupe dosegao je površinu od oko 80.000 kvadratnih metara.


 


Ponosni smo što smo cenjeni regionalni trgovački lanac.